tirsdag 29. november 2011

En liten tur innom bloggen med et tips før jeg tar kvelden! Bloggen til Marte Helgetun runder snart 250 000 treff og det feires med å gi bort en valgfri materialpakke! Hun har en kjempefin og inspirerende blogg med supre strikkeoppskrifter! Jeg holder på med en enkel baggy strikkelue:)

Beate

lørdag 19. november 2011

Leksekroken ferdig

Sakte men sikker blir Eirik sitt rom innredet. Han har selv innredet omtrent hele gulvet med lego:) Endelig gulvplass til en hel legoby! Vi så lenge etter en skrivepult med skuffer på den ene siden, men fant selvfølgelig ingen:) Da måtte vi lage pulten selv da:) Men først et bilde av hvordan leksekroken så ut for noen måneder og et par arbeidstimer siden:


Nå ser det sånn ut:


Stolbena er kjøpt på Ikea. Bordplaten i heltre furu er også fra Ikea. Den er malt med trestjernes gulvmaling som vi hadde til overs etter at vi malte gulvet. Det skulle være slitesterkt nok:)


Under pulten står en Helmer skuffeseksjon på hjul. Kjekt hvis vi finner ut at den skal brukes et annet sted.
Hylla lagde vi av hylleknekter fra Ikea og en hobbyplate.
Stanga under er en Grundtal stang med sinkpotter som vi boret hull i.

Lampa er kjøpt hos Mortensholm og Reppe som driver med gjenvinning av metall.

Globusen er gammelt arvegods fra Surnadal.

Stolen kommer fra er gammelt verksted på Løkken.


Er egentlig ikke noe fan av rødt, men klarer ikke å bestemme meg for om den skal males.....men det er jo jul snart så den får være rød enn så lenge!

En salig blanding av gammelt og nytt:)

Beate

søndag 13. november 2011

Mer lys i heimen!

Vi er i belysningsmodus om dagen! Vi ble så fornøyd med magnetskinna på kjøkkenet at vi monterte en på Eirik sitt rom også:)



Nå mangler han bare leselampe over senga. Vi har den....bare ikke på veggen enda:)
Liker forresten at mye av det samme går igjen i hele huset. Samme fargeskala, samme hjemmelagde vindus -og gulvlister og samme belysning. Vi har også 3 stk Fado taklamer fra Ikea. To i gangen og en på soverommet vårt. Høres kanskje kjedelig ut, men jeg liker at rommene har en viss sammenheng.

Beate

torsdag 10. november 2011

Lys på kjøkkenet:)

Vi har bodd på furukollen i over ett år uten lys på kjøkkenet. Det er jo så mye å velge i! Vi har fundert lenge på hvilken belysning vi skal ha. Vi tenkte først på å ha en lampe i taket, men da får vi så dårlig arbeidslys over kjøkkenbenken. Når høstmørket kom, måtte vi bare få ordnet med belysning. Valget falt på en spotskinne fra Scan studio. Det er en magnetskinne så det er bare å klikke fast spotene. Vi får mye lys i og med at vi har skinna i vinkel over hele kjøkkenbenken. Vi valgte også å la den henge i vajer ned fra taket på grunn av takhøyden. Så nå kan høst og vintermørket bare komme:)




Beate