torsdag 24. juni 2010

Tilbake i Trondheim

Hei og hopp! Da er vi tilbake fra Haukeland sykehus og operasjonen av lillegullet gikk bra og han har kommet seg fint....og mor puster lettet ut:) Planen var å reise hjem fra sykehuset i dag, men i og med at ting gikk så greit så fikk vi reise hjem på mandag.
Lillegullet som har vært så flink og tålmodig på Haukeland:) Du e en tøffing!


Jeg må være hjemme og passe barn på kveldstid nå fordi Magnus er ikke helt tilbake til soverutinene sine enda. Inge har funnet fram arbeidsklærne og jobber dag og natt! Litt oppdatering sisen sist:
Gulvene ble vasket med gulvrens før de fikk 2 omganger med lut. Deretter ble de lakkert med 3 strøk matt lakk.


Tapeten på spisestua har kommet opp og jeg er veldig fornøyd med resultatet:)




Malingsprøver til vinterhagen. Den til høyre er S2000N. Den ble litt for mørk. Den til venstre er akkurat samme farge som tapeten. Vi tok med tapetprøven til malebutikken og fikk analysert gråfargen.



Beate

onsdag 9. juni 2010

Snart kjøkken og bad ferdig!

Det begynner snart å bli beboelig på furukollen nå, men litt gjenstår enda da!
Kjøkkenet begynner å ta form! Vi hadde kjøpt en vanlig platetopp, men Inge ombestemte seg og kjøpte en induksjonstopp så nå har vi 2! Tenker den ene blir lagt ut på Finn etter hvert.



Spisestua er klar til tapetsering. Tapeten fra Laura Ashley har kommet fra Oslo nå:)





I går kjøpte vi baderomsinnredning fra Ikea. Baderomsinnredningen er som kjøkkeninnredningen hvit høyglans. Også på badet har vi heltre eikeplate.



Inge skal jobbe på Røros i 2 dager, men jeg skal jobbe i huset på kveldene. Det blir litt maling av dører og lister i 2 etasje.

Kaninen har forresten kommet hjem til sin eier!! Jeg vet ikke om gjensynsgleden var så stor fordi vi fikk spørsmål om vi ikke ville beholde den. Jeg sa vi skulle tenke på det. Det er liksom nok å tenke på nå med hus og operasjon av Magnus. Vi reiser til Haukeland sykehus på tirsdag hvor Magnus skal få lukket ganespalten. Det blir noen spennende uker framover. Det er på en måte bra at jeg er så opptatt med huset slik at jeg ikke sitter å bekymrer meg for operasjonen..

Beate

lørdag 5. juni 2010

Gulvplanen klar!

Vi har nå vært på Ikea og kjøpt skrogene til kjøkkenet og de er nå snart ferdig montert:) Jeg sto oppe i 2 etasje i går og malte da jeg hørte Inge servere noen gloser som ihvertfall ikke passer for små barneører. Da han skulle bore fast den ene foringen, glapp boret og det ble hakk i den fine hvite høyglansforingen :( Derfor ble det en ny tur til Ikea i dag for å kjøpe en ny skapfront som skal brukes til foring......


Jeg så i går at døra til badet i 2 etasje burde få et tredje strøk med maling, men jeg var i tvil om jeg orket fordi klokken var tolv på natta. Men jeg mannet meg opp og brukte det siste jeg hadde av energi på å male døra. Da jeg var ferdig med det kom det noen gloser fra meg også! Døra var malt 2 strøk med S 0-500 N. På det tredje strøket klarte jeg å ta feil maling så døra ble malt med hvit base!! Jeg merket det selvfølgelig ikke før både dør og dørlister var ferdig malt!! Funderer på om jeg orker å ta et fjerde strøk eller om jeg bare skal droppe det inntil jeg får fritidsproblemer! Håper kveldens blemmer blir de siste:)

Planen for tregulvene på stue, spisesetue og kjøkken er endelig klar..de skal lutes!


Luten forhindrer at treet gulner. Dagens produkter er dessuten laget av naturlige råvarer som sikrer et sunt inneklima (sammen med all oljemalinga i 1 etasje:)


Vi har brukt fugemasse som har omtrent lik farge som treet for å fjerne de største sprekkene. Dette skal nå herde et par dager før det blir en ny runde med sliping og gulvrens før gulvet blir klart til luting. Deretter skal vi etterbehandle gulvet med helt matt lakk. Tror det er lurt med tanke på barn og hund i hus!



Nå må jeg ta kveld og lade batteriene til i morgen. I morgen skal forresten den største poden spille sin første fotballkamp og jeg gleder meg!

Go natt!
Beate

torsdag 3. juni 2010

Kaninredderen:)

Det går framover (heldigvis) med husprosjektet og det begynner å se litt mer ferdig ut nå når vi har ryddet ut det meste av verktøy,tomme malingsspann osv. Tak og vegger er så godt som ferdig i 1 etasje. Nå står gulvene for tur. Det er gamle tregulv i hele 1 etasje. Vi holder på å prøve ut ut litt ulike typer fugemasse, luting og lakk. Plan for hva vi skal gjøre med gulvene og bilder kommer i løpet av noen dager:)
Da jeg kjørte hjem....eller til mine svigerforeldre sitt hus i går natt etter nok en økt med malekosten, fikk jeg se noe lite og svart i veien. Det var en liten dvergkanin! Tankene gikk fort i hodet om jeg skulle lukke øynene og late som at jeg ikke så dyret og håpe på at noen andre skulle forbarme seg over stakkaren eller stoppe og prøve å fange den. Som medlem i dyrebeskyttelsen kunne jeg ikke bare kjøre forbi:) så det ble på med nødblink og full stopp. Inge kjørte bak meg og tenkte at "selvfølgelig må hu ha me dein der no". Kaninen var tam og kom hoppende og jeg satte den i pasasjersetet. På veien hjem funderte jeg på hva jeg skulle gjøre med den der kaninen. Så forresten en grevling i veien også og Inge var overrasket over at den ikke ble med i Pajeroen også:) Det ble en natt i hundeburet i bila med litt løvetann til nattmat, men kaninen klarte seg fint den. Nå har jeg lånt et bur og kjøpt høy og spon og kaninen har midlertidig oppholdstillatelse i uthuset. Plakater er hengt opp så da er det bare å vente å se da.....

tirsdag 1. juni 2010

Snart trapp

Hei og hå! Dagene går alt for fort og vi jobber omtrent natt og dag i huset. Selv om sola endelig skinner i trøndelag i dag så må jeg bare oppdatere litt i bloggen:)
Alle dører i 1 etasje er ferdig malt. Yttergangen er også ferdig malt. Der la vi huntonitplater som vi malte i samme farge som resten av rommene i 1 etasje. Det som står igjen i gangen er å legge varmekabler og flis. Bilder kommer snart:) Doet er flyttet fra 1 til 2 etasje.

Trappa begynner også å bli ferdig. Trappestolpen på bildet kommer fra et gammelt hus som nettopp ble revet på byåsen. Jeg var ikke helt enig i at vi skulle bruke den, men jeg må innrømme at det ble jo ikke så værst!




Rekkverket nedrest i trappa blir nytt i gammel stil. Oppe i andre etasje rundt trappenedgangen har jeg lyst til å ha noe mer enkelt uten for mye "krusseduller".Tror det kunne ha vært stilig med glass:) Det må sjekkes ut i dag!



Vi har fått tak i ei gammel dør som vi har satt inn til kjellernedgangen. Et av mine sommerprosjekter blir å lute den. Tror det blir fint å bryte opp litt i alt det hvite med denne døra.
'